Utflykt

Idag var vi ute pa vift. Det tog verkligen emot nar klockan ringde redan kl 6 pa morgonen, och nar vi val kom ut sa satt det fortfarande folk och festade pa barerna langst Khao san Road som ar Backpackernas gata har i Bangkok.

Vi borjade med att aka till Floating Market. Ganska mysigt att glida runt i en liten trabat och titta pa olika saker som dom saljer fran sina batar. Det var ju allt mellan sma Buddhafigurer, tavlor och tyger till godis, frukt och nudelsoppa. Efter Floating Market akte vi vidare for att titta pa bron over floden Kwai. Den och resten av ralsen byggdes av japanerna under andra varldskriget och tydligen ska over 80 000 manniskor ha dott under bygget - bada krigsfangar och civila. Efter det blev det en god thailandsk lunch med teamat "chearing is kerring" dvs att man far massa matratter att dela pa.

Sen bar det av till sjalva tigertemplet. En himla massa akande i minibuss maste jag saga, men det var en himla mysig buss och nastan alla sov ungefar hela tiden :D Riktigt coolt att se tigrarna. Sa fina djur det ar! Jag gillar kanske inte katter, men tigrar verkar vara en annan grej, hehe. Hur som helst sa ar dom ute o rastas varje eftermiddag bland en massa klippor och dar fick man ga in och klappa djuren. Vissa ar ju baouta stora men dar fanns en del ungar ocksa som var oversota!

Efter en hel dag med aktiviteter var vi ritkigt trotta och vi gick upp pa hotellet och vilade en stund och bokade sen bussbiljetter vidare till Chiang Mai. Det tar 12 h dit och vi ska aka over natten och det blir ingen lyx med sovbussar som i Vietnam utan det ar helt vanliga bussar. Hej somnlosa natt! Sen kopte vi mat ute pa gatan, det ar sa mycket billigare och precis lika gott!

Floating Market

Jag pa bron over floden Kwai

Pa tigertemplet

Som det kan bli

Hade ju inte direkt planerat det. Men efter nagra drinkar ar ju ingenting omojligt.
Sa jag at en grashoppa.

Jag dealade med en engelskaman - sa att om han gjorde det skulle jag med gora det. Trodde ju aldrig att han skulle gora slag i saken, men han gick ivag och fem minuter senare var han tillbaka med tva grashoppor, en till mig och en till honom. Haha! Det var liksom kort, jag tyckte inte jag hade nagot val! Det var rikigt hemskt att titta pa den, med huvud, ben, vingar och allt och sen forsoka forestalla sig att jag skulle ata den! Aja,  vi samlade lite mod. Och pa ett, tva, tre sa stoppade vi dom i munnen....  Det var inte sa farligt faktiskt! Smakade ju mest salt och fritera. Det ackliga var ju att veta att det faktskt var en grashoppa! Hihi, ar lite stolt over mig sjalv iaf, och Linn filmade alltihop sa ifall nagon inte skulle tro mig sa har jag filmbevis!

Idag bestamde vi oss for att aka till ett shoppingcenter. Vi fick en ny upplevelse av att aka tuktuk har... Tydligen far dom betalt ifall dom kor turister till tex kostymmakare och researrangorer och dom lovade oss ett billigt pris ifall vi gick med pa att gora ett stopp pa vagen till kopcentret - okej sa vi. Dock tyckte inte chauforen vi stannade hos skraddaren tillrackligt lange, och envisades med att kora oss till annu ett stalle och ifall vi gick in dar skulle vi fa aka gratis till kopcentrumet.. Okej, riktigt skumt, hur mycket pengar far tuktuk-chaufforerna egentligen for att kora turister till sadana stallen? Jaja, vi gick in pa nasta stalle, och korde vidare, tills chaufforen stannade och surade och sa att vi var dar for lite och att han inte fick nagra pengar for att ha kort dit oss. Okej synd sa vi, tack och hej! Vi fick helt enkelt ta en annan tuktuk resten av vagen! Samma sak nar vi skull hem, ifall vi gjorde nagra stopp pa vagen tillbaka fick vi mycket billigare pris, men nej tack, raka vagen hemat! Trafiken har ar forresten galen. Jag hade blivit knapp av att kora bil har eftersom det inte hander nagonting overhuvudtaget pa vagen. Trafiken star i princip stilla. Tacka vet jag tuktukarna som tranger sig fore alla andra hela tiden :P Men nar man aker tuktuk riskerar man i och for sig att bli ihjalgasad eftersom fordonen har ar allt annat an renliga...

Det ar fortfarande oroligt pa Bangkoks flygplats och igar traffade vi massor av manniskor som sa att dom egentligen redan skulle akt hem, eller skulle aka nu i dagarna. Men det ar ju kort. Manga pastod att dom blev ersatta med 2000 bath var dag dom tvingades stanna kvar, dvs ca 500 svenska kronor. Gratis semester ar ju aldrig fel - men trist for dom som har jobb som vantar dar hemma!

vi har forresten nytt mobilnr!
+ 668 1713 4223

Imorgon har vi bokat en utflykt dar vi ska kolla pa den flytande marknaden, ett krigsmuseum och en bro och sedan ett tigertempel. Blir sakert intressant.

Vi och vara engelska vanner.

Jag och Linn med varsin bucket

Paul, jag och tva grashoppar...


Vi visste det skulle handa...

Vi bara vantade pa det. Men nagonstans trodde vi anda att vi hade klarat oss undan det nu har vi val kommit in i Thailand. Risken var ju sa himla mycket storre i mindre utvecklade lander som Vietnam och Kambodja. Jag tror att de flesta som backpackar rakar ut for det. Man har ju last om det hur mycket som helst pa olika backpackingsidor. Jaja nu till saken - var buss pajade.
HAHA det ar sant! Vi skulle aka fran Pattaya till Bangkok och halvvags sa la den av...  Lite ovantat att det hande i Thailand, dar vagarna faktiskt ar riktigt bra. Varje gang man akte buss i Vietnam och Kambodja forvantade man ju sig nastan att bussarna skulle ga sonder. Men det hande har istallet,  vaxelladan la helt enkelt av pa var lilla minibuss. Efter att ha akt i ettans vaxel i ca 20 minuter fragade vi om chaufforen tankte kora i ettan enda fram till Bangkok. Han nickade. Hahaha!  Lovar att det inte gick fort! Tillslut fick vi nog och chaufforen stannade och alla packade ur sina grejor och vi delade en taxi med tva britter in till Bangkok. Det kostade ungefar ingenting sa vi forlorade iaf inga pengar pa det =) De stackars britterna ska forresten aka hem imorgon, och som vissa kanske kanner till sa har flygplatsen blivit okuperad av demostranter och ar avstangd tills vidare... Trist lage!

Imorgon tankte vi ga runt och kolla shoppingen har och an sa lange ser det riiiktigt bra ut :D
For ovrigt sa lever vi och mar bra! Kram kram!

Pattaya

Igar tog vi oss en liten utgang. Det var riktigt riktigt kul. Har kryllar av barer, fast det flesta vill man i och for sig inte ga in i av diverse anledningar ! ! ! Idag har vi ungefar inte gjort nagonting - och det har varit saa skont! Bara legat pa stranden och last en bok och tittat pa allt skumt folk har finns. Jag fattar inte riktigt att barnfamiljer aker hit, kanns som dom ar lite felplacerade bland alla "ladyboys", gayklubbar, strippklubbar och gamla gubbar med sma thailandare. Ett tag trodde jag att hela thailand skulle vara sahar, men efter att ha snackat runt sig har vi fatt klart for oss att detta stallet ar varre an alla andra tillsammans och det var val skont. Skulle kanske bli lite for mycket av det hela annars!


Pattaya beach



Jag och Linn som hittat in pa en klubb som var normal om man drar en jamforning...

Vi motte nagra roliga skottlandare, har har vi Tony, en dansare och Linn som shakar lite!

Taxibilarna!

Skumpigt varre

Jahapp. halv 8 skulle bussen ga som sagt. klockan 9 kom den och hamtade oss. Man ska inte hanga upp sig sa mkt pa tider i dessa landerna... Hur som helst sa var vagen mellan Siem Reap och Poipet (gransstaden mellan Kambodja och Thailand) inte den basta, hihi. Det var en enda stor grusvag, emellanat en valdigt ojamt asfalterad smal vag och att sitta och lasa eller sova var det inte tal om. Alla flog till hoger och vanster och helt arligt talat sa kunde man inte annat an att skratta. Att bussen holl var ett under. Safort vi kommit over gransen var vagarna 100 ggr battre igen. Har ar en bild pa grusvagen, pa ett av de bredare stallena. Nar man akte dar fick man aven se lite annat av kambodja. Vi var ju bara i stader nar vi var dar, men att se landsbygden var en helt annan grej. Det var veerkligen att se den fattiga sidan av kambodja dar dom akte ko-och-vagn, plockade kaffeboner, gick med en lie pa falten osv. Har nere ar en bild pa vagen,, vid ett av dess bredare tillfallen.



Nu ar vi i Pattaya. Det ar en snygg stad - fina affarer, asfalterade vagar, ljusslingor overallt och hyfsat stadat och rent. Dom har pick up-bilar som taxi har och med en liten vink far man dom att stanna at en och sen ar det bara att hoppar pa och aka tills man trottnar. Med en liten pling stannar chaufforen och sa hoppar man av igen - ganska roligt tycker jag! Ett minus med stan ar alla aldre vasterlandska man. Detta ar tydligen deras paradis. Det kryllar av dom... Och saklart sma thailandska sota flickor brevid. Hemskt att se. Sen finns det en gata som heter Boys Town. Det ar dar alla homosexuella och transvesiter hanger, och det verkar finnas en hel del av dom oxa. Tex var det en transa som serverade oss vara smooties igar, han forsokte verkligen med lite lappstift och ett diadem, men for ovrigt var det ganska uppenbart att han var en kille :P Saklart finns det barnfamiljer och andra backpackers har ocksa, men det man ser det ar ju alla gamla man.. Vi far se hur manga dagar vi stannar har. Vi gillar ju stan och har ar en go stamning (trots alla gubbar) som far en pa gott humor.  
\
Sugen pa friterade skorpinjoner? Eller kanske grashoppor? Bara att valja.  


Jag med en himelskgod smootie!


Idag nar vi lag pa stranden och chillade, sa kom det som vanligt fram forsaljare av olika slag. Ar det inte glass sa ar det massage och ar det inte massage sa ar det tatueringar. En kille borjade helt plotsigt mala pa Linn. Hon sa vaaaaldigt bestamt att hon inte hade nagra pengar och inte tankte betala, men han bara fortsatte och sa att det var billigt. Linn fortsatte med att hon inte tankte betala, och han skrattade lite o sa aterigen "cheap cheap". Nar han var klar vill han saklart ha betalt. Linn ravagade. Hahaha. Han fick ju skylla sig sjalv, hon bad inte om den och sa att hon inte tankte betala men enda fortsatte han. Jaja, resultat ser ni ovanfor iaf!


Jag tror Flip flopsen har gjort sitt snart och nu ska jag borja se mig om efter nya :P Aven om man ar backpacker behover man ju inte ha hur slitna grejor som helst!

Angkor Wat

Ja nu kommer det en hel drooooos med bilder! Nagra ar fran igar och nagra ar fran idag. Gemensam namnare - Dom ar fran Angkor Wat allihopa.

Jag har fortfarande inte riktigt forstatt att vi faktiskt satte klockan pa 04.30 och gick upp for att aka ivag med en liten tuktuk for att se en soluppgang over ett gang tempel. Men det gjorde vi och det var himla skont att fa en sval formiddag istallet for att aka lite senare och sta ut med den gassande solen mitt pa dagen! (Nej jag klagar inte, jag gillar varme men det ska ju vara vid ratt tillfalle, som nar man bara slappar pa stranden och gor ingenting) Resan dit var dock skitkall rent ut sagt. Jag fros som en gris och det var skont nar vi 30 min senare var framme. Vi gick dit alla andra gick - follow the crowd liksom - och vantade och vantade och 06.15 dok faktiskt solen upp. Vackert minnsan. Vi hade bestamt oss for att bara tillbringa denna dagen pa Angkor Wat och det ar jag overtygad om att vi gjorde helt ratt i. Visst, hade vi varit tva 40-aringar hade vi nog kunnat hanga dar i en 4-5 dagar som vissa gor, men vi ar tva 20-aringar som latt blir uttrakade sa en dag rackte gott och val for oss!

Omradet med tempel ar hur stort som helst. Bara for att jag vill beratta hur stort sa minns jag det saklart inte... Men om jag sager att vi i genomsnitt akte i 10 minuter mellan vart tempel i en tuktuk som jag skulle tippa pa korde i ca 40 km i h, sa kanske ni anda for lite perspektiv pa hur stort omradet faktiskt var. For ovrigt spelades nagra scener ur filmen Tomb rider in vid ett att templena, for er som kanner till den!

Det var frackt att kliva runt bland ruiner som byggts for ca 1000 ar sedan och det ar svart att inte lata bli att undra hur soren dom lyckades bygga allt det dar utan den hjalp vi har idag nar vi ska bygga hoghus. Och att det var sa deltajerat! Vem orkar sta och gora massa stenfigurer och hugga ut monster i vaggar overallt pa en gigantisk byggnad? Ja nagon orkade bevisligen, och jag ar riktigt imponerad maste jag saga.

Vi akte ju da fran hotellet vid 5 pa morgonen och var tillbaka strax efter 1 pa dagen och det var en maffig upplevelse och nagot av en fysisk prestation som faktiskt tog kal pa en. Vi slangde i oss lunch och duschade sen sov jag i en och en halv timme - mycket skont, jag kande mig som en ny manniska nar jag vaknade, hihi!
Tillbaka till templena. Inte nog med att dom ar skyhoga, dessutom har dom ju varldens smalaste samtidigt som dom har varldens hogsta trappsteg att ta sig upp for. Hur tankte dom dar egentligen? De manniskorna var ju bra mycket kortare an vad vi ar, och anda tyckte jag att mina ben kandes allldeelles for korta jamfort med hur hoga varje trappsteg var. Overallt stod det "Danger - Climbing at your on risk" och att gamla kinesiska tanter med kapp faktiskt tog sig en bit upp gjorde mig ratt impad - riktiga supertanter!

Jaja, imorgon kl 07.30 ska vi satta oss pa en buss i 10 h for att aka till Pattaya i Thailand. Jippie. Tank om man hade lite mer pengar och kunnat satsa pa att flyga istallet - det hade varit nagot det. Jag har i alla fall en bra bok som jag laser nu men dom har folk varnat for den skumpiga vagen upp till thailandska gransen sa vi far val se hur bra det gar med lasningen...



Solnedgangen igar

Ja vi var ju allt annat an ensamma om att ha klattrat upp i ett tempel for att titta pa den...

Uppe pa templet
 

Har har vi huvudbyggnaden Angkor Wat. Skulle kanske valt nagon annan bild for att visa battre, men nu blev det denna!

Linn pa vag ner

Ett tempel som overtagits av ett gang trad

Var lilla privata tuktuk-forare "Sven"som vi akt med de senaste dagarna. Jag tror han var trott idag.

Vilar lite inne i ett tempel

Har har vi faktiskt klattrat hur hogt upp som helst och det var en rejal kansla av hojdskrack nar man kikade ner


Ser ni mig? Jag sitter dar uppe i alla fall och tittar pa utsikten.

Det verkar vara inne i Kina att gora denna posen nar man ska ta fota. Ungefar alla kineser korde den, sa jag gjorde det samma. Gor peacetecknet och peka pa det bakom dig helt enkelt.

Nu ar klockan snart 8 och jag kanner att det borjar bli dags for middag! Ha det fint hemma i snon!

....

Idag sov jag riktigt langre. Eller langre an Linn iaf, nastan till kl 10 tror jag. Snall som hon var sa lat hon mig sova vidare medan hon gick upp och duschade och kakade frukost. Men jag laste ju en bok igar kvall efter det att vi varit ute en runda pa stan, och jag kande mig bara tvungen till att lasa klart den och det tog ju sin tid - klart man var trott da :)

Idag stack vi in till stan och strosade rundor. Vi bor ju som sagt en bit utanfor men det gor val inget nar man har gratis skjuts till och fran stan och betalar 5 dollar for rummet. Val dar maste jag saga att jag at den vidrigaste maten pa hela resan. Herre gud alltsa! Har ju forsokt vidga mina vyer och provar nytt sa ofta jag kan, men det har skulle jag aldrig provat! Vet inte riktigt hur jag ska beskriva maten, i en stor tallrik lag det massa sma minirakor och dar flot aven runt potatis, ackliga gronsaker och nan vidrig buljong. men det allt lag i var det varsta ju. Skulle inte bli forvanad om det var vatten tagit direkt ur avloppet - ungefar sa smakade det! Tur att jag hade kopt mig baugetter oxa sa att jag fick atit nagot ordentligt nar vi val kom tillbaka till hotellet igen!

Ikvall akte vi ut till Angkor Wat for att titta pa solnedgangen. Vi passade pa att kopa intradesbiljetter till imorgon - rena rama ranet! 20$ for en dag! Halla ja! Vada overpris! Hur som helst kunde vi se solnedgangen gratis idag for dom tog bara betalt till en viss tid pa dygnet, och det var verkligen vackert. Har inte kameran har men jag ska lagga in bilder imorgon eller nagon annan dag pa hur fint det ar med en solnedgang bland en massa ruiner :)

Imorgon ska vi upp kl halv 5 - for att se soluppgangen. Ganska galet faktiskt, jag kommer nog inte vara pa mitt basta humor men fran vad vi hort sa ska det vara vart det.

Harligt med sno hemma forresten! Saknar det nastan lite, men bara lite ;)

Utskalld av kambodianer

Japp for blev vi alldeles nyss. Anledningen var att vi inte akt med hotellets tuktuk-forare till the floating village, utan valt en annan random ute pa stan. Dom var verkligen riktigt sura. Sa massa hogljuda saker till varandra, sa kom fler o fler o fragade. Oj vad dum man kande sig. Men hur skulle vi kunna veta att vi hade begatt en san synd? Vi ar ju bara tva vanliga turister som hangde i stan och helt plotsligt bestamde oss for att vi ville se den flytande staden. Mer var det ju inte. Men for dom var det en stoooor grej! Och det var aven vaaaaldigt viktigt att vi valde att aka med dom nar vi ska till Angkor Wat. Dom sa nagot om att det var daligt for hotellet att vi valde nan annan, men med deras engelska ar det svart att forsta vad dom egentligen menar. Aja. Vi blev sa chockade att vi inte lyckades forsvara oss. Jag svor lite pa svenska at dom och jag ar saker pa att dom gjorde det samma tillbaka. Nu nar vi akte in till stan tyckte jag allt att tuktuk-foraren korde extra aggresivt, och nar vi fragade om han kunde ta oss till ett speciellt stalle svarade han bestamt nej. Haha. Verkligen speciella manniskor.

Hur som helst blev det lite shopping inne i stan idag. Helt kul! hade kunnat kopa hur mycket som helst, men det blev en kjol, ett linne, ett armband och lite annat jag ansag mig behova for tillfallet!

Jag och linnet jag kopte idag!

Som sagt var vi och kollade pa the floating village. Det var lite annorlunda. Forst prutade vi sa grymt mycket pa batpriset att tjejen i receptionen blev riktigt arg pa Linn, som for ovrigt ar en riktigt duktig pruterska, men tillslut lyckades vi sanka priset med totalt 8 dollar och det tyckte jag faktiskt var ganska grymt gjort. Sen bar det av pa en tur och usch vad trist att leva som dom gor! sitta pa ett flytande flak, rensa fisk och behova ta baten till grannen. Tank att inte kunna ga. Maste vara fruktansvart stillasittande. Okej att dom aker runt med sina batar en del, men anda. Sen har dom hundar och hela koret. Och att ha smabarn dar ar ju livsfarligt! I ett litet hus som vi akte forbi brakade barnen. Dom slogs ganska haftigt faktiskt men helt plotsligt kom vad jag tror var pappa och bara hottade i det ena barnet i vattnet, haha. Ganska smart satt att avbryta ett brak, tank om det varit sa latt hemma ocksa!   







Bilderna ovanfor ar fran the floating village och sahar som pa bilden nedanfor ser det ut langs utkanten av stan. Palmer och tralador overallt. Bilden langst ner ar fran stan.




Nu ar klockan snart 8 pa kvallen och vi far val hitta nagot att ata sen ska vi se om det finns natt roligt utestalle haromkring. Har druckit vatskeersattning de senaste dagarna sa nu kanner jag mig lite piggare igen. Maste saga att det ar svart att dricka sa mycket vatten som man egentligen borde. Men jag ska forsoka!
Ha en trevlig helg!

Massage, barnhem och royal palace

Idag vid 12 ska vi aka vidare norrut. Jag gillar Phnom Penh. Har ar sa lugnt jamfort med andra stader vi varit i och folk verkar sa toleranta och nojda med tillvaron fast att har ar sa otroligt fattigt. Maste saga att det hugger till i hjartat att se alla stackars barn som springer runt och forsoker salja bocker och tigga mat av turisterna. For att inte tala om alla mammor med barn som sitter pa gatorna och hoppas pa att nagon ska lagga en slant i deras mossa da och da.
 
Jag i en Tuk tuk.

Igar tyckte vi det var en passande dag for lite massage. Efter att gatt runt och letat i sakert en timme tog vi en Tuk tuk till Seeing Hands, en organisation dar blinda blivit tranade till att massera. Det var en upplevelse. Vi kladde pa oss stora lakanklader, lade oss pa varsin brits sen kom det tva blinda och la annu ett lakan over oss och borjade massera. Emellanat var det riktigt skont men da och da gjorde det aven riktigt ont nar dom tryckte till pa omma stallen. Pa det stora hela var det najs och 6 dollar for en timme ar ju helt okej tycker jag...



Efter massagen och lite lunch handlade vi ris, bollar och rockringar. Vi skulle namligen aka och halsa pa ett barnhem en bit utanfor stan. Tuk tuk-foraren hade lite svart att hitta, men till slut kom vi ratt och det var en riktigt mysig eftermiddag.
Vi kom dit nar barnen satt och hade lektion, dom var mellan 4- 14 ar tror jag och blev undervisade av en tysk volentar. Darefter hade dom riktigt roligt med vara bollar och rockringar och mannen som hade startat upp barnhemmet var jattetacksam over vara gavor. Eftersom det ofta ar vasterlanningar som ar larare at barnen ar dom otroligt duktiga pa engelska! Vi blev runtvisade pa barnhemmet  och barnen tyckte det var jattekul att vi var dar och blev lite smaledsna nar vi sa att vi bara var dar for dagen och inte skulle komma tillbaka imorgon. Hur som helst sa kandes det som om att aven  om vi inte gjorde en jatteinsats sa kom vi ju med ris och leksaker och forenklade deras vardag nagot i alla fall. Barnhemmet far inget bidrag fran regeringen och just nu bor dar 13 barn och aven om det ringer manniskor dagligen som kanner till barn som hade behovt komma dit sa finns det inte resurser till det. Jattesorgligt.
Men det var harligt att barnen som faktiskt fatt en plats dar sag sa glada och lyckliga ut och verkade trivas suverant.









Imorse gick vi upp tidigt for att ga till Royal Palace och Silver Pagoda. Vi var ju dar igar ocksa, men hade helt glomt det faktum att man behovde tacka sina axlar och helst kna oxa, och med linne och kjol var vi inte valkomna! I alla fall hade vi ordentligt med klader pa oss idag och traskade in for att kolla laget. Helt imponerad blev jag faktiskt inte. Klart att det var fint och sadara men mer an sa var det inte. Eftersom vi var dar redan vid 8 nar dom oppnade slapp vi i vart fall att fa med en massa vilsna turister pa vara bilder, sa det var ju ett stort plus!


Nu ar klockan snart halv 11 sa strax ska vi ga tillbaka till hotellet och packa ihop det sista. Det ar riktigt skont att resa runt med en ryggsack - det gar riktigt fort att packa fatiskt! Sen blir det lunch innan vi satter oss pa bussen mot Siem Riep  =)


. . .

Idag har jag matt lite sadar. Kan inte rikigt satta fingret pa vad det egentligen ar - vatskebrist, varmeslag eller bara allman trotthet? Kanske lite av varje. Efter lunch orkade jag i alla fall inte gora nagot utan somnade uppe pa rummet och nar jag vaknade madde jag battre och nu efter middagen ar allt som vanligt igen och tur ar val det. Hur som helst har vi gatt runt i stan en hel del idag. Bland annat tittade vi pa S-21, en skola som de roda khmerna gjorde om till ett tortyrfangelse under slutet av 70-talet. Kan inte forsta att dessa till synes glada sma asiater har kunnat gora sana hemskheter mot varandra. Och att barn ocksa suttit i fangelset ar ju bara fruktansvart.

Vi gick och tittade runt pa en marknad och det paminde om marknaderna i Vietnam - fullt med gronsaker och frukt i ena hornet, massvis av kottbitar, fisk agg och skaldjur i andra, suvenirer, tyger, bra-att-ha-grejor och dylikt i en annan horna. 

Nar vi skulle ga och kaka nu ikvall gick vi till en annan del av stan dar det ocksa ligger en hel del guesthouse. Vi tankte ju bo dar forst, men taxichauforen vi akte med fran flygplatsen och in till stan tyckte det var battre att vi bodde vid floden istallet for vid sjon, och vi forstod snabbt varfor. Det var namligen lite ghetto-stamning dar. sma smala vagar med plathus och smuts overallt, skumma killar som ropar massa efter en, grusvagar med hal och vattenpolar overallt. Ja lite allmant obehagligt helt enket. Dock hittade vi en mysig restaurang med underbar mat. Linn har varit valdigt inne pa att vi ska besoka ett barnhem, sa hon passade pa att fraga den engelskman som jobbade dar och han berattade gladeligen om ett stalle han sa var jattebra och inte sa turistigt som manga andra stallen blivit. Kanske aker vi dit imorgon, vi far se.  

Hur som helst trivs vi toppen med vart boende och vi har nara till allt sa jag ar glad att taxichaufforen korde oss dit och inte till den andra delen av stan!

Vi har nytt nr forresten!

017631845
landsnummret ar 855
Feel free to call! Men lova att tanka pa att vi ligger 6 h fore, hihi!


Hej Kambodja

Lordagskvallen var jattekul och vi motte en massa goa manniskor! Igar gick vi rundor i nan park, precis intill lag en fagel- och en fjarilspark men budgeten holl inte riktigt for att besoka dom tyvarr. Senare pa dagen akte vi till Midvalley Megamall och Mega var verkligen ordet! Vet inte hur manga vaningar dar var, 5-6 kanske? sen fanns norra, centrala och sodra delen av det hela och ca 300 butiker. Det var riktigt coolt faktiskt! Dar fanns ju bio ocksa och vi har ju bott sa dassigt under var vistelse i Malaysia sa vi tyckte vi var varda lite bio sa vi sag Bangkok Dangerous med Nicholas Cage - bra tyckte jag!

Idag skulle vi vidare till Phnom Penh, huvudstaden i Kambodja. Vi skulle ta bussen till flygplatsen eftersom taxi har ar valdigt dyrt. Det blev dock lite missforstand, och vi hamnade pa fel flygplats... PANIK! AHH! Vi fragade en gubbe som sag ut att veta grejor, han pekade pa en byggnad en bit bort och sa att det gick bussar till den andra flygplatsen var 15e min darifran. Det gjorde det, och for 3 kr extra kom vi tillslut till ratt flygplats, men vilken tur att vi var ute i god tid!


Telemasten som vi var uppe i och kikade ut over Kuala Lumpur


Jag pa Reaggebaren tvars over gatan jamfort med vart vi bodde. Himla grannt stalle.

Nu ar vi alltsa i Phnom Penh. Nar vi kom hit fick vi vrida klockan en timme tillbaka igen, sa nu ligger vi 6 h fore Sverige. Det lilla vi hunnit se av staden an sa lange ar att det ar ganska smutsigt har. Jag forstar att dom rekommenderar folk att inte bara linser har, om man sager sa. Nar vi satt och kakade middag for ett tag sen sa kom det fram en liten kille. Han ville salja diverse bocker och han pratade jattebra engelska, fast att han sag ut att vara 7-8 ar. Bland annat sa han till mig att det inte var lampligt att sitta sa med benen som jag satt (jag hade kjol och satt helt vanligt) Sa gjorde man kanske i mitt land sa han, men inte i kambodja, sen visade han att det var battre att sitta med benen tatt intill sig. Jag och Linn fick ett gott skratt at detta, men jag ska definivit skarpa mig till nasta gang!

Snart ska vi tillbaka till hotellet och bara slappa och kolla pa tv och titta i var Lonely Planet bok (Bibeln) for att ta reda pa vad vi ska gora har imorgon. Hoppas allt ar bra med alla hemma! Forresten sa hade dom borjat julpynta och spela julmusik pa det kopcentrumet som vi var pa igar. Ar det sa hemma ocksa?!?!

En dag pa stan

Vi som skulle ga upp tidigt for att ga till Petronas tower och aka upp till Skybridgen... Det blev icke sa. Vi satte kl pa halv 8 och nar den ringde och vi tittade ut sa var det nan skur pa gang. Vi blev inte sa lockade av vadret, och sov vidare nagon timme till. Nar vi val kom dit  pa formiddagen var vi for sent ute, det var inga biljetter kvar till oss. Aja. Vi fick iallafall se tornen och vi var ju faktiskt inuti dom aven om vi inte akte upp till bron mellan dom, sa jag tyckte det fick racka. Vi gick till Menara Tower istallet, KLs telemast. Dar akte vi 250 meter upp i luften och tittade ut over staden. Det var en harlig vy men jag maste erkanna att jag kande mig lite hojdradd av att kika nerat!

Tyvarr har vi atit varldens samsta mat idag: En frappino pa Starbucks pa formiddagen, ett meal pa Burger King pa dagen och en Mc Flurry pa McDonalds nu ikvall. Ojojoj - tur att vi aker pa mandag igen! Men helt arligt sa ar deras mat har inte mkt att hurra over. Det bestar mest av ris och friterad kyckling och snabbmatskedjor overallt, sen kan man iofs hitta nagra indonesiska, vietnamesiska och libanesiska restauranger da och da, men dom har inte dykt upp precis nar vi har kannt oss hungriga. I och for sig sa vimlar det ju av laskiga smarestauranger med plastbord och plasstolar, men jag tvivlar lite pa deras hygien eftersom att ga och peta nasan i stan och ata med handerna inte verkar ses som nagot konstigt i detta landet..



Jag kanner mig liten jamfort med alla hoghus i denna staden. Har ju aldrig varit i nagon stad med sa manga skyskrapor forut, sa det kanns lite annorlunda.



Har har vi mig och tvillingtornen. Det var ju lite disigt idag sa tyvarr blev det inga toppenbilder.



Vy over KL fran telemasten


Linn star och tjuvkikar pa folk pa gatan


Jag och min och Linns gemensamma rosa sang!


Guesthouset vi bor pa nu ar ganska mysigt. Fast kvinnan (las transvestiten) i receptionen ar lite laskig, men han som verkar vara huvudansvarig - en indisk medelalders man ar hur trevlig som helst! Dock har vi gemensamma toaletter och duschar har precis som pa de ovriga stallena vi bott pa har i Malaysia. Jag antar att vi blivit lite bortskamda av Vietnams hoga standard pa sina hostel och pa vad vi fick jamfort med vad vi betalade, det var ju verkligen mer for pengarna i Vietnam i alla fall.

Nu ikvall ska vi nog ta en svang om reaggestallet precis nedanfor vart hotell, som for ovrigt holl mig vaken halva natten igar pga sin hoga musik. Vi kan ju lika bra hanga dar som att ligga pa rummet och forsoka sova till allt dunka dunka nedanfor! Har vi tur stoter vi val pa en och annan lustig prick =)



 


Tillbaka igen

Idag tog vi bussen tillbaka till KL. Jag brande mig faktiskt lite pa ryggen igar, fast att jag inte ens tyckte att jag solade den overhuvudtaget.. Konstigt konstigt. Hur som helst sa tyckte jag att det rackte med sol nu pa ett tag, och linn holl med sa vi tog en av alla frasiga rosa minibussar pa on, sen matchade vi farjen perfekt over till stan och 5 minuter senare gick bussen till Kuala Lumpur - Vilket flyt man kan ha!

4 h senare var vi framme och vi tog ett annat hostel an innan vi akte till Pangkok, vissa vet varfor, andra kan ju bara spekulera i det :D Hur som helst fick vi iaf gratis kvallsbuffe dar, och i alla fall jag tycker alltid att gratis ar gott! Linn tyckte dock att maten var lite val stark, och ja, stark ar den verkligen, det var en blandning av massa indiska matratter och det kravdes mycket vatten for att lyckas svalja ner sa kryddstark mat! Forresten sa ater man inte direkt med pinnar har. Man ater med sked och gaffet - aldrig kniv. Varfor vet jag inte. Sen finns det en del indier som ater med handerna, eller forlat - hogerhanden. Vansterhanden anses tydligen smutsig. Hur som helst sa tycker jag att det ser ganska grisigt ut att se vuxna man sitta och ata ris med kycklig med hogerhanden, men man ska ju ta seden dit man kommer sa jag ska val inte saga for mycket  =)

Pulau Pangkor


Nu ar vi pa en liten o vid namn Pulau Pangkor. Har ar riktigt vackert och det var doskont att komma ifran storstan. Om vi bodde pa ett hippiestalle i Kuala Lumpur sa bor vi pa ett Reaggestalle har! Massa bilder pa Bob Marley overallt och lot's of hangmattor vart man an tittar - men det ar mysigt =) Vi bor precis intill djungeln med ca 50 meter ner till stranden sa det ar perfekt. Och vi har faktiskt sett ett helt gang med apor idag, kanns lite annorlunda faktiskt, ar ju inte sa varldsvan av mig sa att ha ett par apor runthoppandes framfor mig kandes lite roligt... Idag tog vi oss en liten cykeltur pa on, och det var riktigt jobbigt for vem ar sa dum att dom frivilligt valjer att cykla pa en o? Alla vet ju att oar har backar och att backar ar jobbiga att cykla i... Aja, cykla gjorde vi och jobbigt var det men det gick i alla fall snabbare an att ga! Vadret ar kanon sa jag antar att vi stannar har tills helgen och tar sen bussen tillbaka till KL for att kolla in stan mer. Ska bli kul att spana in Petronas Tower pa narmare hall, vi ser dom bara pa langt hall fran Chinatown dar vi bodde och tankte bo igen nar vi ska tillbaka.


Nar vi kom hit igar kvall hittade vi gungor pa stranden som vi givetvis provade


Pa cykelturen som vi tog idag hittade vi en avskild, vacker liten strand





Tankte jag skulle prova lite inhemsk fisk. Sa dar stod jag och valde en bland en hel dros med doda fiskar liggande i massa is. Ganska nasty faktiskt. Smakade val sa som fisk brukar smaka, blev kanske inte jatteimponerad men det var helt okej maste jag saga. Linn bangade saklart och korde pa ris och kyckling som vanligt! Det ar ett lite mer sakrare kort!


Efter middagen gick vi och tittade pa solnedgangen pa stranden....


Har sitter vi lite halvslitna efter en halvdags cykeltur pa 2 cyklar som nog sag sina basta dagar for ett antal ar sedan

No More Godmorning Vietnam

Sa var man i Malaysia. Sicken skillnad... Inga skumpiga vagar har inte, inga "kineshattar" mer, fler bilar an mopeder och en massa tagbanor overallt har i stan. Vi tog bussen fran flygplatsen in till Kuala Lumpur och letade upp ett litet guesthouse. Varsta hippiestallet! Kanns lite underligt att sta och bortsta tanderna i tv-rummet nar det sitter folk och tittar pa fotboll. Men det ar riktigt familjart - alla pratar med alla och ja, det ar ett riktigt kollektiv. Man har sitt rum och delar allt annat med alla andra.

Det ar svart att fatta att man fortfarande befinner sig i asien pga alla megahoghus, McDonalds runt varje horn, Starbucks, Kentucky Fried Chicken och alla Supermarkets overallt. Det enda som var sig likt var nar vi var inne i Chinatown och gick rundor bland alla gatustand =) Sen en annan grej jag inte alls kande till var att har finns sa manga olika etniska grupper har. Vi har malaysiarnerna, kineserna, indierna, araberna och afrikanerna - allt i en enda salig blanding och jag kan inte avgora vilket folkslag det finns flest av... Maste saga att araberna ar ganska laskiga med sina konstiga hattar pa huvudet och sammanbitna mungipor... Kanner mig nastan dum nar jag gar forbi dom i linne, shorts och mitt ljusa har..

Om nagon timme ska vi ta bussen harifran och aka till en o som heter Pular Pangkor (tror det stavades sa) for att fa lite sol och bad for att aka hit har igen nagon dag senare och gora stan =)

Forstar mig inte pa deras mat har. Det verkar precis som om att dom inte har nagon "egen" mat, det bara kryllar av annat som thaimat, vietnameisk mat, snabbmat, indisk mat osv. Imorse hade vi ett himla bry med att hitta frukost for vi var inte sa sugna pa ris och kyckling som befolkningen har satt och at kl halv 10 pa morgonen. Det slutade med att vi hamnade pa Starbucks med varsin Frappino....






Nagra bilder jag tog av stan pa vag till de internetcafeet vi sitter pa nu
(internet ar forresten 20 ggr snabbare har, tummen upp for det)


  

   
Har kommer lite exempel pa den vietnamesiska maten. Ris ar ju deras grej, nudlar med for den delen. Nationalratten ar nudelsoppa och jag tror jag har nagon bild pa nar Linn kakar det i borjan av bloggen. Vi at ganska mycket kyckling nar vi var dar for vi tyckte det kandes sakrast, annars ar ju fisk nagot som man ofta ser pa deras menyer.



Cu Chi Tunnels

Det var mysigt att kolla bio igar maste jag saga. Man glomde nastan bort att man var nagon helt annanstans. Fast det var nagot skumt med bioduken. Precis som om att den var for liten for sjalva filmen, for da och da syntes bara halva ansiktet pa personerna och da ar det ju nagot som inte stammer! Hur som helst sa var det latt vart de 25 kr vi la ut pa det, och da var det anda dyrt eftersom vi valde att ga en lordagkvall :)

Idag var vi och kollade pa krigstunnlarna utan Saigon. Tycker verkligen det ar intressant att kolla pa sana grejor och se hur dom levde under kriget och hur dom overlevde nere i tunnlarna. Vi sag massa olika fallor dom byggt, ofta dolda hal med gras ovanpa som man foll ner pa massa spikar ifall man trampade dar... Jag provade ga ner i ett sa kallat spiderhole. Det var ett trangt litet utrymme for en person och jag kan inte fatta att dom satt dar hela dagarna och bara vantade pa att det skulle komma nagon dom kunde skjuta pa. Guiden berattade att dom ovade upp sina muskler genom att ga som goriller for att klara av att sitta pa huk hela dagarna. Den stora grejen var ju att ga ner i det riktiga tunnlarna, sa vi gick ner nagra trappsteg till ett lite storre rum, sen nagra trappsteg till och dar borjade tunneln. En efter en begav sig folket in dar och jag med for den delen. Sen tog det stopp. Jag var inte alls beredd pa att luften skulle vara sa tung, att gangen skulle vara sa trang (ca 110 hog och 60 cm bred) och att det skulle vara sa mycket folk runtomkring en sa att man bara hade en liten liten yta sjalv att vara pa. Sa nar jag kommit en 4-5 meter in forstod jag att jag inte skulle klara det och pa svenska sa jag att dom fick backa for att jag ville tillbaka, och nar manniskorna bakom bara glodde pa mig forstod jag att det kanske vore lampligt att dra det pa engelska med... Sa dom fick snallt backa tillbaka och jag skyndade mig ut och upp! Och nar jag berattat om min traumatiska upplevelse for Linn - sa vagade inte hon heller... Sa vi fick snallt ga bort till slutet av tunneln och sta dar och skammas lite som de 2 mesiga svenskor vi faktiskt var =)


Jag pavag ner in the spiderhole


En av alla fallor dom byggde ute i djungeln under kriget

Mekongfloden

Igar gled vi runt pa Mekongfloden. Jag maste nog saga att det var under mina forvantningar till en borjan. Mekongfloden ar riktigt smutsig, luktar ackligt och vackert var det knappast. Inte nog pa det sa pajade baten helt plotsligt, men den funkade tillrackligt for att kunna ta oss till den o vi skulle till. Sen blev det lite roligare! Vi akte en san dar liten trabat, kopte kokosgodis som smakade underbart, lyssnade pa inhemsk musik och cyklade runt pa on. Saklart cyklade vi vilse, men det var det fler som gjorde sa vi fick forsoka hitta tillbaka tillsammans och tillslut kom vi ratt :) Vi var verkligen jattetrotta efter en hel dag med kanske lite for mycket sol och definitivt for lite ordentlig mat sa vi slangde oss pa vart rum och glodde film sen gick vi ut och at.


Jag i borjan pa batturen som vi satt pa i over 3 h innan vi nadde on. Dessutom blev jag aksjuk och fick lana Linns aksjukearmband och fick en snygg branna runtomkring ;)

Hyddor langst Mekongfloden



Linn och kakhusen bakom


Mysig tur i djungeln i en trabat


Och har sitter vi!



Pa cykeltur i djungeln


En gammal dam jag fotade nar vi cyklade pa on.
 


Som sagt sa var vi riktigt trotta sa vi sov ganska lange idag. Tillslut orkade vi oss upp och gick och bokade en dagsutflykt till krigstunnlarna imorgon. Kan ju vara intressant att se. Sen gick vi och kopte biobiljetter till ikvall! Ska bli riktigt mysigt att bara sitta och kolla film i en biosalong med AC i. Rummet vi bor i nu ar sa himla varmt, visst har vi flakt men det hjalper knappast. Idag har vi aven gatt runder pa shoppingcenter och tagit en svang inom en djurpark. Sa fort vi ar i ett shoppingcenter vill Linn alltid ga in i mataffarerna och ga runder, och man hittar verkligen konstiga saker dar. Det ar ju snyggt att vara blek har, sa det finns mangder med produkter som tex ansiktsmasker som sags bleka huden... Det var riktigt mysigt att ga i djurparken och komma bort fran allt tutande och galet korande och bara ga runt och titta pa djur jag inte ens vissta fanns...


Tva sota elefanter!


Eftersom alla i detta landet verkar aga en moped finns det ett ganska stort utbud av hjalmar. Har har vi Linn i en av dom.

Jag i vart lilla rum med underbar utsikt! (kakhus ca 2 meter bort)


Nu ska vi snart ga upp pa vart rum som bara ligger pa andra sidan vagen. Vi bor verkligen jattebra har mitt inne i smeten sa att saga. Far se vad det blir for middag idag. Har fotat maten de senaste dagarna och tankte lagga upp de sen nagon dag sa att ni har koll pa vad vi lever pa har nere! Fast maste ju erkanna att vi inte kakar vietnameisk mat var dag. For det forsta ar dom glada for vegetarisk, och jag vill ju garna ha kott nar jag ater. Som idag tex. Vi hade gatt hur lange som helst efter djurparken och var sa svultna och nar LOTTERIA dock upp (en hamburgekedja) sag vi ingen annan utvag an att ga in dar! Hihi. Ha det bra kram kram!




Flygbiljett bokad

Jahapp. Det blev inget Bali. For dyrt och dessutom sager dom som vet att det kan bli oroligheter nasta vecka eftersom dom ska avratta terrorister dar och Australiens och Nya Zealands regering har tom avratt sina medborgare att aka dit... Sa kanske var det lika bra att biljettpriserna var for dyra! Nu blir det Malaysia istallet! Varken jag eller Linn ville dit innan, men vi vill garna hinna med ett annat land, och det var hyfsat billigt dit, sa vi kopte oss en Lonely Planet och laste lite om landet i den sen boka vi flyg dit =) Lite impulsivt - men det blir sakert bra anda. 


Independence Palace. Presidenten och andra viktiga personar har fortfarande sammantraden har.



Jag och vyn pa nagra av alla halvfardiga skyrskrapar i denna stad.. 


Vi gick till The War Museum. Man fick verkligen obehagliga kanslor av att se allt som hant och hur det har forandrat manniskors liv. Tex foddes det sa sent som pa 90-talet barn med fruktansvarda missbildningar pga de giftiga amnen som USA spred i landet under kriget... 

 
Diamond Plaza. Ett stort shoppingcenter. Riktigt exklusivt. Kanske lite mycket USA-stuk pa det...


Notre Dame Katedralen (och alla mopedister for den delen)

Idag har jag och Linn blivit intervjuvade tva ganger av vietnamesiska studenter. Bada gangerna handlade det om vad utlanningar tyckte om landet osv. Lite halvkul faktiskt att prata med dom. Det kanns verkligen som att dom skams nar dom pratar med oss och dom tackar oss overdrivet mycket for att dom fick lana var tid. Gillar Saigon battre an Hanoi. Det ar en mer valmaende stad eller vad man ska saga. Men det ska bli kul att byta land pa mandag och se nagot annat =)  

Saigon

Sa har man anlant till Saigon. Saklart var det en skumpig tur hit och det tog riktigt lang tid. vi satt pa bussen mellan kl 7 till halv4 (och mellan 7-8 stod den stilla) Saigon, eller Ho Chi Minh City som staden heter numera, ar en riktigt stirrig stad. Om trafiken var galen i Hanoi sa var det ingenting jamfort med har.

Nar vi kom hit upptackte vi att priserna var riktigt hoga jamfort med tidigare. Det billigaste vi hittade som var hotell lag pa 16 dollar, men vi valde ett guesthouse med en snall liten dam for 8 dollar per rum istallet. Det kanske inte ar det vackraste rummet, men det har allt vi behover sa det far duga :) Tidigare kikade vi pa flygbiljetter till Bali. Dom var riktigt dyra sa nu ska vi kolla upp om det verkligen ar vart det eller om vi ska valja nagot annat istallet...

 
En random bild tagen nu ikvall pa av Saigons gator.


Today I climbed a mountain...


For att gora en halvlang histora kort...
Vi bestamde oss for att aka till Dalat och uppleva lite berg. Vi gar till bussbolaget, allt ar frid och frojd.. Plotslig ar det inte det langre - vi har inte betalt sager dom. men grejen var ju att det hade vi visst det. for over en vecka sen - i Hanoi... Nagra telesamtal senare och ett uppvisande av kvitto pa att vi faktiskt hade betalat, fick vi antligen ga pa bussen. For att 2 min senare fa gav av igen eftersom nagon ringt och sagt att vi inte hade betalt, sa 5 dollar fattigare fick vi aka vidare... For att bli glada over att vi inte blir aksjuk sa latt for herregud vilken vag! Och vilken chauffor! Mer tur an nagot annat att bussen holl sa som det skumpade och sa som han korde.


En bild tagen pa Dalat. Som tydligen byggdes upp av fransman och darfor ska var inspirerat av Frankrike, nagot som i alla fall inte jag tyckte marktes sarskilt mycket.


Har har vi Linn inne pa ett Market. Typ deras motsvarighet till Nova eller Center Syd. Bara det att dom har verkligen tagit fasta pa att utnyttja sa mycket plats som mojligt ;)

Dalat ligger uppe bland bergen vilket betyder att har ser jatteannorlunda ut jamfort med ovriga Vietnam. Har odlar dom massa frukt och blommor pga det gynsamma klimatet, tempen ligger pa mellan 14 - 25 grader sa vi gar runt och fryser har! Traden har ar barrtrad och folk gar runt i vinterjackor och mossor - nagot overdrivet tycker vi...


Nu har vi iaf varit pa trekking och det var verkligen vart det! Det var jag, linn och en guide vid namn Hoyt (eller nagot sant) Vi besteg Dalats hogsta berg Lang Bien som ligger 2169 m over havet. Det var verkligen en utmaning. Det gick ju an nar vi gick pa angar och i barrskog, men nar vi kom in i djungeln med lianer och snar overallt blev det dessutom hur brant som helst - for att inte tala om halt. Hade man tappat balansen hade man ju fallit hur langt som helst! Men vi holl koncentrationen pa topp och nagra smasar senare nadde vi toppen och dar hade vi lite picknick innan vi skulle ner igen. Var guide var dobra och han berattade jattemkt inte bara om Dalat, utan om hela Vietnam och han var inte helt imponerad av sitt land och hur det styrdes tyvarr.


Har sta man inne i djungeln och kanner sig helt utmattad..



Det ar svart att verkligen se hur brannt det egentligen var dar men man fick verkligen se upp med var man satte fotterna pga rotter, lera och trad som lag overallt.



Linn sitter uppe pa toppen och forsoker hamta krafter. Egentligen ville man bara bli upphamtad av en helikopter eller nagot for att slippa ga hela vagen ner igen, men ner skulle vi ju och ner kom vi ocksa :)



Linn, jag och utsikten. Helt otroligt vackert i verkligheten =)


Forsoka visa hur vackert det var kan man ju alltid =)


Vi tycker inte det finns sa mycket mer har att gora, vi gar ju mest runt om fryser om kvallarna faktiskt! Sa imorgonbitti ska vi aka vidare ner till Saigon. Vi hoppas pa en nagot mindre skumpigare vag dit, men eftersom det bara finns en vag till Dalat lar vi val aka samma vag harifran till en borjan med. Pa vagen hit flog Linn till och med upp och slog i huvudet en gang, sa galet guppigt ar har!


Nha Trang

Som jag sagt tidigare funkar det sadar att lagga in bilder pa datorerna har nere. Men innan nar vi var och kakade (pizza - mycket gott!) sa lanade vi deras dator en stund och jag hann lagga over nagra styckna =) 
                                        

 Forsta bilden ar fran Nha Trang Beach, den andra ar nar Linn koper armband av de vandrande affarerna, den tredje ar ett gang munkar pa stranden, vi blev ratt chockade nar dom drog upp sin digitalkamera och borjade fota varandra och den fjarde bilden ar jag innan vi gick ut pa Halloween, med kjolen jag ocksa sydde upp i Hoi An samtidigt som klanningarna.                                                                                                                                             

Igar var det party igen! Vi motte upp svenskarna och Melissa fran Montana sen gick vi pa barrunda. Vi avslutade kvallen pa Sailing Club, ett feststalle nere pa beachen och det var helskon stamning att parta loss barfota nere i sanden =) Alla backpackers sag lite halvslitna ut, medan alla vietnameser klatt upp sig som om dom skulle pa bal! Jag menar - hur bra gar det att dansa i sanden i hogklackat och en tajt klanning..? Det ar gott att vara svensk och blond - efter lite tjat slipper man betala intradet ;) 

Imorgonbitti drar vi vidare till Dalat. Det ligger lite langde in i Vietnam, och vi tankte att det nog kunde vara dags att ge sig pa lite treeking dar ifall vadret ar okej. Det ar ju bergit dar och da brukar det ju ibland kunna regna lite, men vi hoppas pa det basta. Vi hade igang TV innan uppe pa hotellrummet. Tydligen var det ordentliga oversvamningar i Hanoi nu, sa vi ar glada att vi inte ar dar langre! Det ar ju kaos i den staden i vanliga fall, sa det lar vara megakaos nar det ar oversvamningar dar..  

Nha Trang = Lovely


Nu ar det tredje dagen vi ar i Nha Trang. Har ar riktigt fint :) Vi bor pa ett trevligt hotell och betalar 7 dollar for rummet - det ar lagom. Stranden ligger en minut bort och vadret ar kanon an sa lange. Vietnameserna vi pratat med sager att det brukar vara fint i ca 5 dagar, regna 2 dagar, sen fint igen sa jag antar att vi kommit hit under det fina dagarna.

Lite sol och bad har vi saklart hunnit med! Sa skont att inte gora nagonting faktiskt sa mkt som vi farit rundor innan. Bara ligga under en kokospalm och slappna av =) Fast saklart har vi tagit en liten tripp runt stan. Forsta dagen gick vi for att kolla pa en gigantisk Buddha. Dar lag aven en massa tempel och dar bodde munkar som tog hand om stallet, och det var aven en munk som tog oss alla 158 trappsteg upp for att titta pa den stora Buddhan.

Nagot som jag inte gillar har ar alla efterhangssamma vietnameser. Nar man ligger pa stranden kommer det hur manga vandrande affarer som helst och sager - Hello, buy something?! Sen kor har runt ett gang pa motorcyklar som kallar sig Easyriders och vill att vi ska aka med dom upp till bergen och kolla hur vietnam verkligen ser ut. Efter att fatt fragan 100 ganger var vi tvunga till att fraga hur manga av dom det fanns, svaret blev 67 st i Nha Trang sa det forklarar ju en del.

Igar var det Halloween och det firade vi med att ta var forsta kvall ute sen vi kommit ner hit och vi hade riktigt kul! Traffade en massa andra backpackers och svenskarna som vi motte i Halong Bay sa det blir nog en favorit i repris ikvall. Vi vet inte riktigt hur lange till vi ska stanna har men jag tror vi aker vidare imorrn elr pa mandag.

Sitter vid hotellets datorer och det gar inte att lagga over nagra bilder har tyvarr, men sa fort jag sitter vid en dator som ar lite mer uppdaterad sa kommer det bilder harifran ocksa =)


RSS 2.0