. . .

Idag har jag matt lite sadar. Kan inte rikigt satta fingret pa vad det egentligen ar - vatskebrist, varmeslag eller bara allman trotthet? Kanske lite av varje. Efter lunch orkade jag i alla fall inte gora nagot utan somnade uppe pa rummet och nar jag vaknade madde jag battre och nu efter middagen ar allt som vanligt igen och tur ar val det. Hur som helst har vi gatt runt i stan en hel del idag. Bland annat tittade vi pa S-21, en skola som de roda khmerna gjorde om till ett tortyrfangelse under slutet av 70-talet. Kan inte forsta att dessa till synes glada sma asiater har kunnat gora sana hemskheter mot varandra. Och att barn ocksa suttit i fangelset ar ju bara fruktansvart.

Vi gick och tittade runt pa en marknad och det paminde om marknaderna i Vietnam - fullt med gronsaker och frukt i ena hornet, massvis av kottbitar, fisk agg och skaldjur i andra, suvenirer, tyger, bra-att-ha-grejor och dylikt i en annan horna. 

Nar vi skulle ga och kaka nu ikvall gick vi till en annan del av stan dar det ocksa ligger en hel del guesthouse. Vi tankte ju bo dar forst, men taxichauforen vi akte med fran flygplatsen och in till stan tyckte det var battre att vi bodde vid floden istallet for vid sjon, och vi forstod snabbt varfor. Det var namligen lite ghetto-stamning dar. sma smala vagar med plathus och smuts overallt, skumma killar som ropar massa efter en, grusvagar med hal och vattenpolar overallt. Ja lite allmant obehagligt helt enket. Dock hittade vi en mysig restaurang med underbar mat. Linn har varit valdigt inne pa att vi ska besoka ett barnhem, sa hon passade pa att fraga den engelskman som jobbade dar och han berattade gladeligen om ett stalle han sa var jattebra och inte sa turistigt som manga andra stallen blivit. Kanske aker vi dit imorgon, vi far se.  

Hur som helst trivs vi toppen med vart boende och vi har nara till allt sa jag ar glad att taxichaufforen korde oss dit och inte till den andra delen av stan!

Vi har nytt nr forresten!

017631845
landsnummret ar 855
Feel free to call! Men lova att tanka pa att vi ligger 6 h fore, hihi!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0