Mamma o Pappa på besök!

Nu har äntligen mamma o pappa kommit hit, det var dökul att se dem igen!
Något påverkade av jetlagen är det ju, o stackars mamma är fortfarande lite sjuk. Förutom det är allt bra!
 
Mamma o pappa har reagerat på samma saker som jag tänkte på de första dagarna jag var här:
- hmm, "de" är ju inte lika tjocka som amerikanarna!
- varför spolar toaletterna ett halvt ton vatten varje gång?
- vad trevliga kanadensarna är!
- vad många kinser här är (ca 17% av alla invånare i van är kineser) 
- varför har kanadensarna shorts, flip flop o T-Shirts?!? (har förstått att kanadensarna inte förstår att kallt är kallt, o att man då ska ta på sig kläder. Så fort det är sol, även om det är runt nollan, åker kläderna av!)

Jag mötte upp mamma o pappa i Vancouver. Tog en greyhound buss dit, o kände mig riktigt besviken på att det utlovade WIFI:et inte fungerade på bussen! Vilken tur att två av mina kompisar tog samma buss, så att jag hade någon att prata med under de timmarna på bussen! När vi väl fann varandra i van, fick  vi o käkade middag, sedan somnade mamma o pappa som två stockar! Nästa dag visade jag runt dem till det som jag tycker är mest sevärt; det verkade som att de gillade stan. Idag for vi vidare mot Victoria, som ligger på Vancouver Island. Det är 1,5 h färd med färjan, och turen dit bjöd på vackra vyer.
 
Victoria är British Columbias huvudstad, och är ganska engelsk i sitt utseende, med många victorianska byggnader, Hit har våren reda kommit, med bland annat påskliljor, magnolior och japanska körsbärsträd o blom - Superfint!
Dessutom är det toppenväder för tillfället, vi fick till o med ta av oss jackorna för att det blev för varmt =) Himla härligt =) 
 
Påskafton firade med middag på en Irländsk restaurang. Vi åt supergoda lammkorvar, med potatismos, skysås och kål. Det kanske inte låter så gott för alla: men jag lovar att det var det! sen tog vi en efterrätt också - Trots allt påskafton! 
 
Imorgon ska vi köra norrut på denna ö. mamma ska så klart spana in trädgårdar och parker (Vancouver Island är relativt känt för sina vackra omgivningar, med blommor överallt) Vi får väl helt enkelt se vart vi hamnar! antagligen i någon av städerna i norr, innan vi beger oss tillbaka till fastlandet igen i övermorgon!
 

Hus i Victoria 



Legislative Building

Same place by night 



China Town i Victoria är den näst äldsta China Town in Nordamerika, efter den i San Fran




Mamma o pappa spanar ut över delar av hamnen
 

Japanskt körsbärsträd i blomm 


The Empress building 
 



Bilder från turen med färjan


Vancouver


Vy mot north van 
 

View mot downtown, vancouver,  from Stanley Park



Delar av Van
 
Steam Clock in Gas Town. En av få ångklockor i hela världen. 




Chinese garden i China Town - Van





Det kommer mera:

 

 

Sedan har vi fortsatt att gå på massa roliga ISAP event (International Student Activity Program). Bland annat fick vi en jättebra deal till Sun Peaks: transport, hyrning, lunch, lift ticket OCH skid/snowboard lektion för ca 450 kr! helt otroligt billigt när man tänker på det. Eftersom jag då endast åt snowboard en gång, i Harpour Mountain, passade jag på att ta en lektion! Det gick riktigt bra, o nu kan jag svänga åt båda hållen o ta mig nerför de blå backarna utan risk för livet!!

Vi var även iväg på Hockey igen, denna gången på Kamloops Blazers (som faktiskt är ganska bra!), ISAP hade ordnat så att vi fick en liten VIP box, med fri mat och dryck, o så klart grymma platser. Jag älskar ISAP =)

Skolan går bra! Det är lite intensivt dock, med fyra kurser här och ett försök till att skriva C-uppsats med Elizabeth hemma i Halmstad. Men jag försöker vara effektiv, och än så länge har det gått bra =) Gillar alla mina föreläsare och känner att mina kurser är relevanta (kursen i Business Ethics kan dock diskuteras, men den var jag tvungen att ta eftersom jag läste en annan kurs istället för den hemma i Halmstad i höstas). Vidare så händer det grejer på skolan hela tiden. Igår firade de tydligen internationella dagen för antirasism (eller något liknande). Då drog de igång massa internationell musik, försökte lära folk dansa alla dessa olika typer av danser (tänk Afrika-danser, salsa och mellanöstern-danser) och så klart bjöd dem på mat. MUMMA!

En annan sak som jag finner mycket lustig, är hur de varje torsdag kommer typ 5-8 hundar till Old Main Building, som är där för att man ska få gosa med dem och ”relax”. HAHAHA , jag tycker det verkar lite löjligt, och framförallt känns det väääääldigt amerikaniserat!

Sen har ju vädret varit riktigt bra här i Kamloops de senaste veckorna. Tänk sol varje dag, mellan 0-15 grader varmt och när det är ca 15, varma sköna vindar. Detta gör Kanadensarna galna; de har redan plockat fram sina sommarkläder  och kommer till skolan i shorts, flip flop och t-shirt… vet inte riktigt vad det är för fel på dem, men något tokigt är det definitivt. O ja, väldigt många av dem har shorts även när vi pratar temperaturer kring 0:an. O jacka, det har de definitivt inte! Den lämnade de ifrån sig vid temperaturer omkring -5. 

Vi har fortsatt att åka skidor/snowboard varje helg, och en helg åkte vi till Revelstoke, Nordamerikas mest vertikala skidresort. Det var riktigt grymt där! kanonbra faktiskt =)

Ikväll ska vi iväg på kvällåkning till Silver Star. Det kostar bara $10 för liftkort mellan 330 - 830, och sedan ytterligare $10 för hyrning av utrustning, vilket är grymt billigt enligt mina mått mätta! De andra ska ut och parta ikväll o klä upp sig riktigt fint (upplever att det är lite mer casual stil på folk här, även när det är dags för fest, party och så vidare), men nje, jag ville hellre åka skidor/snowboard jag! Har inte riktigt bestämt mig än för vad jag ska göra, kanske bäst att komma dit o kolla in snön, är det lite isigt, så vågar jag inte åka snowboard ;) 

Imorgon ska vi återigen iväg på ett ISAP event, vi ska till Kelowna, shoppa och spela minigolf. Hoppas jag hittar ett par skor, mina gick sönder häromdagen, så nu har jag bara mina converse som fungerar! 

Hoppas allt är bra med er där hemma! Massa kramar!! 


Billig dag i Sun Peaks!







Min Snowboard Instructor: John! 

Goa internationella tjejer =) 
 

17/3 i Sun Peaks, sandra har skoj i backen!










John njuter av utsikten på vägen hem från Revelstoke






Revelstoke


Michaela och John 










Stephan, John och Michaela i Revelstoke!



Fotboll i Vancouver 9/3


Sandra är glad!
 
 

 

 

 

 


Vad har hänt sen sist?

MYCKET!
 
Jag har varit så himla himla upptagen, att jag inte orkar uppdatera min kära lilla blogg, nu fick jag dock en liten lucka här på morgonkvisten, så nu kör jag ett räääcerinlägg ;) 
 
Under Mid Term Break var vi i Vancouver och Whistler, vilket var en toppenresa! Dock var vi antagligen för många som reste tillsammans (ca 10 pers) vilket till en början gjorde det lite knepigt, men till sist gjorde alla vad de själva ville, vilket resultetade i att alla var nöjda och glada igen! Det bästa med Van är att staden har en riktigt go känsla, och att den är väldigt vacker. Eftersom Jacx är från Van, erbjöd hon sig att köra runt oss så att vi fick se lite mer, vilket verkligen var uppskattat. Jag o Sandra bodde de första nätterna hemma hos henne o hennes familj, o de var otroligt gästvänliga och goa! Tydligen ska Van vara en av de mest regnigaste städerna i världen. Kan inte säga att jag upplevde det, vi hade superfint väder hela resan, det regnade endast en gång, och det var på kvällen/natten. 
 
Whistler var lika underbart, fantastisk skidåkning och bara jättekul att faktiskt vara där! Efter att ha varit i Kanada ett tag har det börjat gå upp för mig hur vanligt det är med olika droger, o då framför allt weed. Det är förresten lagligt att bära runt på, och lagligt att röka när du är hemma. Himla skumt.. Men det förklarar ju varför det aldrig är möjligt att gå på en fest, utan att någon/några rullar en joint och röker på! I whistler kryllar det av annat knark, läs kokain, vilket jag, som kommer från en trygg, skyddad miljö i lilla Sverige, finner lite obehagligt! Att stå i en kö till en nattklubb o ha en kille bakom sig (40 cm) som står o snortar... ja, det är lite märkligt i min värld! Antar att det gäller att hålla hårt i sin egen drink, för att vara på den säkra sidan! :D 
 
När vi var i Van, var vi ju helt enkelt tvungna att se en Vancouver Canucks match! Det är där Sedinarna spelar. Det var faktiskt mycket roligare än vad jag hade förväntat mig, och väl värt pengarna, även om det kostade ett gäng hundralappar! I van åkte vi bland annat sea bussen, och vi stack till Stanley Park och myste rundor, var uppe i Harbour centre (utkikstorn), ströva runt längs shoppinggatorna, besökte China Town, åkte till den lilla versionen av suspension bridge och mycket mycket mer.. 

Bilder från Van:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Whistler handlade mest om att åka skidor.. o ja! En ”spännande” grej  hände ju när vi var där. Tjejen och killen i vår grupp som fixat vårt boende, hade hittat det på Craigs List, en sajt där du som jag förstår det publicerar vad som helst som du har till salu/hyra ut osv.

Det visade sig att de två annonser som de svarat på var falska, så vi kom dit, efter att ha betalat hyran i förväg och stod där som ett gäng förvirrad människor och visste inte riktigt var vi skulle bli av! En del blev jättearga och besvikna, men jag tycker inte vi kunde beskylla dem för att inte kolla upp vårt boende bättre, vi gjorde ju själv ingenting, så då får vi skylla oss själva! Eftersom vi var så många blev det inte så dyrt i slutändan, jag tror det blev ca 500 spänn per person som vi förlorade, trist, men ingen större skada skedd!

Halva gruppen bestämde då sig för att åka tillbaka till Vancouver, medan vi som verkligen var skidsugna fixade nytt boende, som faktiskt var riktigt billigt! 200/natt per person, det var ju helt okej. 

Bilder från Whistler: 

 


























RSS 2.0