Today I climbed a mountain...


For att gora en halvlang histora kort...
Vi bestamde oss for att aka till Dalat och uppleva lite berg. Vi gar till bussbolaget, allt ar frid och frojd.. Plotslig ar det inte det langre - vi har inte betalt sager dom. men grejen var ju att det hade vi visst det. for over en vecka sen - i Hanoi... Nagra telesamtal senare och ett uppvisande av kvitto pa att vi faktiskt hade betalat, fick vi antligen ga pa bussen. For att 2 min senare fa gav av igen eftersom nagon ringt och sagt att vi inte hade betalt, sa 5 dollar fattigare fick vi aka vidare... For att bli glada over att vi inte blir aksjuk sa latt for herregud vilken vag! Och vilken chauffor! Mer tur an nagot annat att bussen holl sa som det skumpade och sa som han korde.


En bild tagen pa Dalat. Som tydligen byggdes upp av fransman och darfor ska var inspirerat av Frankrike, nagot som i alla fall inte jag tyckte marktes sarskilt mycket.


Har har vi Linn inne pa ett Market. Typ deras motsvarighet till Nova eller Center Syd. Bara det att dom har verkligen tagit fasta pa att utnyttja sa mycket plats som mojligt ;)

Dalat ligger uppe bland bergen vilket betyder att har ser jatteannorlunda ut jamfort med ovriga Vietnam. Har odlar dom massa frukt och blommor pga det gynsamma klimatet, tempen ligger pa mellan 14 - 25 grader sa vi gar runt och fryser har! Traden har ar barrtrad och folk gar runt i vinterjackor och mossor - nagot overdrivet tycker vi...


Nu har vi iaf varit pa trekking och det var verkligen vart det! Det var jag, linn och en guide vid namn Hoyt (eller nagot sant) Vi besteg Dalats hogsta berg Lang Bien som ligger 2169 m over havet. Det var verkligen en utmaning. Det gick ju an nar vi gick pa angar och i barrskog, men nar vi kom in i djungeln med lianer och snar overallt blev det dessutom hur brant som helst - for att inte tala om halt. Hade man tappat balansen hade man ju fallit hur langt som helst! Men vi holl koncentrationen pa topp och nagra smasar senare nadde vi toppen och dar hade vi lite picknick innan vi skulle ner igen. Var guide var dobra och han berattade jattemkt inte bara om Dalat, utan om hela Vietnam och han var inte helt imponerad av sitt land och hur det styrdes tyvarr.


Har sta man inne i djungeln och kanner sig helt utmattad..



Det ar svart att verkligen se hur brannt det egentligen var dar men man fick verkligen se upp med var man satte fotterna pga rotter, lera och trad som lag overallt.



Linn sitter uppe pa toppen och forsoker hamta krafter. Egentligen ville man bara bli upphamtad av en helikopter eller nagot for att slippa ga hela vagen ner igen, men ner skulle vi ju och ner kom vi ocksa :)



Linn, jag och utsikten. Helt otroligt vackert i verkligheten =)


Forsoka visa hur vackert det var kan man ju alltid =)


Vi tycker inte det finns sa mycket mer har att gora, vi gar ju mest runt om fryser om kvallarna faktiskt! Sa imorgonbitti ska vi aka vidare ner till Saigon. Vi hoppas pa en nagot mindre skumpigare vag dit, men eftersom det bara finns en vag till Dalat lar vi val aka samma vag harifran till en borjan med. Pa vagen hit flog Linn till och med upp och slog i huvudet en gang, sa galet guppigt ar har!


Kommentarer
Postat av: Bea

Hej Emma. ÅÅÅ vilka härliga bilder =) Brynstenen ligger på Södervångsvägen 1, 246 30 Löddeköpinge. Ta hand om dig!! kramar

2008-11-04 @ 21:18:38
Postat av: EMMABR

Jag ska definivt skicka vykort till er pa smycket! tanker ofta pa er faktiskt :) kramkram!

2008-11-08 @ 11:57:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0