Dag 2 i Hanoi

Den enda klockan vi har med oss ner ar Linns vackerklocka, och idag markte vi att den inte funkade helt okej, vi forsov oss. inte mycket, men lite =) Skont att bara vara och strunta helt i tider faktiskt. Tycker vi har hunnit med en hel del idag, vi har alldeles sakert gott flera mil och vi har besokt historiska museumet, ett kopcenter i klass med NK, titta pa operahuset, tittat pa Ho Chi Minh museumet och mausolen (som tyvarr var stangd) och varit en svang nerom Red River.
Vi har aven akt cykel taxi idag, och trott vi blivit skjutade till Ho Chi Minh mausolen, nar vi i sjalva varket hamnade vid en gammal skola. haha! Tror han tyckte vi var for tunga och slappte av oss lite tidagere istallet!

Idag har vi kackat inhemsk mat men till frukost fick vi faktiskt vanligt brod. Till lunch provade vi nan kycklingnudel soppa som faktiskt var riktigt god, och till kvallsmat kopte vi nagot som sag ut som en omelett, men vad det var har vi ingen aning om! det var ratt gott i alla fall =)

Fick se en nagot mer smickrande sida av staden idag, har finns faktiskt nagra fina hus och manga vackra parker. Nar vi gick igenom en park var det en massa folk som spelade badminton, bara det att dom inte hade nagot rack utan dom lirade med fotterna istallet! Ganska grymt faktiskt. Hanoi ar pa det stora hela en smutsig stad, och ifall kladerna luktar nagot efter det att man kommit in pa sitt rum igen, sa ar det fororeningar. Bland annat darfor kanns det lite sadar att kopa grajar pa tex den matmarknad vi plotsligt stod i idag. Dar var allt fran lever och tarmar till hoppande rakor och frukt och gronsaker jag inte vet namnet pa. Pa nagot satt ar det enda mysigt har, manniskorna ar trevliga och hjalpsamma och har en rejal gemenskap med varandra. Tycker det ar ganska gulligt nar dom sitter pa sina sma pallar ute i en park och har tagit med sig mat dit for att laga till den =)


Kommentarer
Postat av: Anonym

2008-10-22 @ 16:56:34
Postat av: majken Riex

Det är inte utan att man blir lite ressugen när man läser om era upplevelser, dessutom känner jag igen en del episoder från vår resa i Kina t.ex det därmed att komma fel. Vi skulle till Zoo men hamnade vid ett tempel. Fortsätt ha det bra Kram Mormor

2008-10-22 @ 17:57:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0