Vattenfall

Vattenfallet var underbart vackert. Ja all natur har runtomkring ar bara sa otroligt fin. Med sitt turkosa vatten var man ju bara tvungen att bada - aven om det faktiskt var SKITkallt till en borjan med. Sen bestamde vi oss for att ga anda upp till toppen av vattenfallet. Snacka om Dalat-flashbacks och nar vi besteg vart lilla berg dar. Det var riktigt kampigt. Och sen blev jag nastan besviken nar vi val kom upp - vattenfallet sag sa mkt battre ut nerifran an uppifran. Men det kunde man ju inte veta utan att se bada och!

Glomde forresten saga att Linn kopte en lyckofagel igar. Assa en riktig fagel i bur. Det stod ett gang tanter nedanfor templet vi tankte traska upp till o salde faglar, sa det skulle bringa tur nar man slappte dom losa. Det var ju lite roligt och for 8 kr kopte Linn en minifagel som hon sen slappte ut hogst upp pa berget dar templet lag. Men vart tog lyckan vagen? Istallet far vi hora att vi inte langre kan ta bussen in till Bangkok fran Laos huvudstad for da far vi bara 15 dagar i landet - vi behover ju 30! Nu maste vi flyga istallet och vi vet inte vad det kommer sluta pa, men det blir ju tusenlappar istallet for hundralappar... En enkelresa till Bangkok med bussen kostar ju 100 sek sa det kanns lite surt. Men vi har ju inget val direkt. Antar vi far ga pa biljettjakt imorgon efter det att vi kommit fram till Vang Vieng och kolla upp vart vi kan hitta billigast pris.

Men for ovrigt ar allt bra! Vi lever och frodas! Maten har ar ju dyr. Vi klagade till en av killarna pa vart guesthouse och da sa han att det berodde pa att det var sa mkt turister har. Han bodde tydligen i en liten by harifran. Nar fisken kostar 80 sek kilot har sa betalar dom bara 8 sek dar. Ganska stor skillnad. Idag at vi faktigt billig lunch pa en vegetarisk buffe - 5 kr ar lagom. Elen var borta i morse igen nar vi vaknade sa det var stearinljus som gallde i vart fonsterlosa rum! Idag forklarade en snubbe for oss att dom holl pa att utveckla elnatet och darfor haft det nerslackt dessa dagarna, men fran och med nu skulle det visst vara som vanligt igen.





Kommentarer
Postat av: Fredde

Waterfall is awesome. Gjorde ni några pose-bilder och sådant.. typ stå i vattenfallet o se glada ut =) Man kanske skulle ta och bygga sig ett vattenfall.. hmm tål att tänkas på. Under tiden får ni ha skitkul hälsa linn. tuudeloo

2008-12-10 @ 18:11:05
Postat av: Elin

Vad fint det var vid vattenfallet :D

Tycker det är kul att läsa om hur lite ni betalar för mat och sånt, och att du tycker att 100 kr för en bussbiljett är dyrt :P Ett helt annat tänk än vad man har här hemma liksom :P Själv betalar jag 50 kr för lunch varje dag på jobbet :P

Men det såg väldigt fint ut som sagt. Ta hand om dig :) Kramar

2008-12-12 @ 13:07:49
URL: http://loenn.blogg.se/
Postat av: pottan

Hej gumman

Er behagligt ut :)

2008-12-14 @ 18:21:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0