Bangkok till Phuket - Kunde slutat battre

Igar traffade vi Linns familj i Bangkok. Nar vi kakade frukost kakade dom lunch och det var saklart riktigt kul att se nagon hemifran nar man varit ivag ett tag. Vi skulle ju ta bussen vid 18.00 sa vi klamde ihop oss i tva tuk tukar och akte till MKB - ett kopcentrum. Blev lite shopping dar med minsann. Jag och Linn har ju varit dar en gang innan sa det var lite enklare att orientera sig denna gangen. MKB ar inget sant flashigt kopcentrum med Chanel- och Guccibutiker, utan har massa vanliga affarer dar man kan gora riktigt klipp. Det Gillar Vi.  
.
Bildbevis pa att Niklas varit i Bangkok
 
Mats, Linn och Catrin i en tuk tuk! 

Nar vi senare kakat middag och skulle aka vidare till Phuket fick vi vanta ett tag. Ett Bra Tag Faktiskt. Sager bara Thai-tid.. Den ar inte den samma som utsatt tid. Kvart i 8 kom bussen och da var alla riktigt sura men vad ska man gora?! Dom bara skrattar och sager "10 minutes, 10 minutes"

Sjalva bussresan gick faktiskt ratt bra. Vi hade riktigt mycket benutrymme och jag lyckades till och med sova nagra timmar. Varre var det nar vi hoppat av bussen och skulle ta fram pengarna for att betala minibussen vidare till kusten fran staden Phuket. Niklas som haft med sig en hel bunte hade nu plotsligt bara nagra sedlar kvar och jag som nyss hade tagit ut pengar hittade bara halften av dom. Nagon hade alltsa stulit pengar av oss nagon gang under kvallen-natten utan att vi markt det minsta... Pengarna hade legat i en planbok i min vaska langst in till vaggen. Vara pengar lag i olika fack och personen hade lamnat kvar nagra sedlar och inte rort de gamla vietnamesiska sedlarna - Han eller hon maste alltsa ha vetat vad den gjorde. Dagen blev inte battre av att fa hora hemifran om att sonen till en familj vi umgas med avlidit pa ett hogst onaturligt satt. Det har varit en skitdag och ingenting har kannts roligt.

Senare idag var vi pa polisstationen och fick skrivit en redogorelse att lamna till vara forsakringsbolag nar vi kommer hem igen. Dar berattade dom att samma sak hant tva svenska tjejer, ocksa pa bussen mellan Bangkok - Phuket bara tva veckor tidigare. Det kanns for javligt faktiskt. Men och andra sidan kunde det varit mycket varre. Igar traffade vi ett par som blivit bestulna pa bade kamera, pass, pengar och kontokort och darfor tvingats stanna i Bangkok i tva veckor for att ordna upp allt. Tur personen som rotade i min vaska bara ville at pengarna trots allt...

Nu tankte vi slappa detta och imorgon ska vi ner och kolla in stranden och bara sola och bada och ta det lugnt. Tycker sadar om Katabeach som vi hanger pa nu for tillfallet. Har vimlar av svenskar och svenska skyltar och allt kanns valdigt tillgjort. Dessutom ar maten mycket dyrare och ifall medelpriset pa en middag i Bangkok ligger pa 40 - 150 bath (Finare mat upp till 250 bath) sa ligger den pa 80 - 550 bath har (100 bath = 23 kr) Linn och en svensk tjej som vi traffade pa bussen var pa stranden idag och sa att den faktiskt var riktigt fin sa jag litar pa deras ord och har hoga forhoppningar om att det ar sant! Snart ar det jul och det kanns riktigt knasigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0