Around the city

Idag var vi o spattserade runt i stan. Sa himla fint och lugnt har ar. Man behover knappt vanda sig om nar man gar over gatan - det kommer anda nastan inga mopeder eller bilar. Vi gick och kollade pa floden, tittade i smaaffarer och pa marknader och kollade som vanligt nagot av alla tempel som finns overallt i Asien. Vi bokade en liten tur till ett vattenfall for morgondagen och i overmorgon tanker vi aka vidare ner till Vang Vieng for att prova pa den kanda "tubingen" (ungefar att glida runt i ett dack langst floden och stanna vid barer pa vagen). Vi prova pa att kaka grillade bananer idag. Skitgott! smaken blev helt annorlunda och gar inte att forklara. Sen kopte vi oss varsin kycklingfile langst en gata med matstand. Kunde inte sluta att tanka pa hur gott det varit ifall man hade haft pappas hemmalagade potatisgratang till med en riktigt god salad och sas. Men men, nu ar vi i Asien och hemmalagad mat far vanta! 

Imorse nar vi vaknade var det forresten stromavbrott. Det holl i sig hela dan. Vi forsokte fraga varfor men alla sa "I dont know" elr sa vickade dom pa huvudet och menade att dom inte forstod fragan. En som vi fragade kunde i vart fall svara att strommen skulle komma tillbaka halv 7 pa kvallen, men fortfarande inte beratta varfor den var borta. Helskumt, men halv 7 kom strommen i vart fall igen. Far se om det ar samma sak imorgon eller om det var nagon engangsforeteelse!

Vi har stott pa ett problem.... tydligen har visumet andrats i Thailand gallande nar man kommer in landvagen. Forut hade man 30 dagar. Nu nar vi kommer korsa gransen fran Laos kommer vi bara fa 15 dagar och vi har en manad att spendera i Thailand sa 15 dagar racker ju inte. Kanske att man kan kopa visum for en manad men da maste vi sakert vanta i nagra dagar vid ambassaden i Laos huvudstad och dom dagarna har vi inte tid till. Mojligt att vi far aka in i nagot annat land, t ex Malaysia for att sedan vanda tillbaka och fa 15 dagar till. Men skit ar det i alla fall! Dom kunde ju vantat tills nasta ar med den nya visumregeln! 

en munk langst gatan.

Jag pa en bro

Utkiksplats

Ett av alla matstand.

Pa vag upp till ett tempel dar man hade vy over hela staden.

Och pavag ner igen...

Laos. Megavacker natur!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0